Dwóch wspaniałych bramkarzy i muzyk z Polski - saga rodów Schmeichelów - Bolesławski, Bartosz (Studia Europaea Gnesnensia, 2022)
Peter Schmeichel, Jonathan Northcroft, Numer jeden. Autobiografia, tł. B. Sałbut, Wydawnictwo Sine Qua Non, Kraków 2021, ss. 464.