Staram się być niewidoczny. O sztuce przekładu z profesorem Marianem Szarmachem rozmawia Barbara Bibik - Bibik, Barbara (Symbolae Philologorum Posnaniensium Graecae et Latinae, 2023)
The interview about the art of translation with Prof. Marian Szarmach by Barbara Bibik