РИТОРИКА УКРАЇНЦІВ: ПОРУШЕННЯ НОРМИ ЯК МОВНА ГРА - Космеда, Тетяна (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
W artykule rozpatrywana jest retoryczna gra językowa, wykorzystywana tradycyjnie, ale aktywnie stosowana również w języku współczesnym. Zaprezentowany został status niniejszego środka wyrazu, mechanizm jego tworzenia i rodzaje.