RYSUNEK SATYRYCZNY JAKO NARZĘDZIE PROPAGANDOWEGO ODDZIAŁYWANIA W POLSKOJĘZYCZNEJ PRASIE „GADZINOWEJ” (NA MATERIALE „GAZETY LWOWSKIEJ” 1941–1944) - Sojka-Masztalerz, Helena (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2013)
У статті йдеться про те, що велику роль у німецькій пропаганді на території Галичини (а згодом Генерального губернаторства) відіграла преса. Основне завдення легальної окупаційної преси - нав'язати свої переконання, узгоджені з нацистсткою політикою. Цьому слугувало зокрема створення нешативного стереотипу Сталіна, Чернеля та Рузвельта, а також звеонення до негативних стереотипів, укорінених у свідомості поляків, особливо стереотипу єврея (жида) й більшовика.