РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ НОМЕНА В ТРАНСПОРТНОМУ ДИСКУРСІ - Нікуліна, Неля (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2015)
Artykuł poświęcony jest funkcjonowaniu nomenklaturowego znaku w specjalistycznej komunikacji przedstawicieli branży transportowej. Wyodrębniono pozabranżowe zakresy używania jednostki nomenklaturowej, określono jej kulturologiczne i dyskursywne właściwości.