OBRAZ DOMU W POWIEŚCIACH ПРИВИД МЕРТВОГО ДОМУ W. SZEWCZUKA I DOM W KTÓRYM M. PETROSJAN - Zambrzycka, Marta (Studia Ukrainica Posnaniensia, 2017)
У статті порівнюємо образ дому, зображений у романі Валерія Шевчука Привид мертвого дому, з образом, що втілений у романі молодої авторки вірменського походження Маріам Петросян Dom w którym. Як В. Шевчук, так і М. Петросян репрезентують дім у вигляді темного, замкнутого простору, де відбуваються актуальні події. В обох романах символ дому можна “прочитати” кількома способами: як метафору соціальної реальності чи проекції свідомості героїв.